onsdag den 16. april 2008

Kønt er det ikke...

Kvindekampen er død. Feminismen lever. Carl-Mar Møllers mandekurser sælger som aldrig før. Mænd har tunnelsyn. Kvinder er bedst til at multitaske, og lesbisk er det nye bøsse.

Kvinder invaderer de videregående uddannelser, mænd vil på barsel og homoseksuelle vil adoptere, og hvad så?

Vi kan godt begrunde krigen i Afghanistan med Talebans burka-tvang og undertrykkelse af kvinder, og vi kan godt blive enige om, at det er barbarer, der omskærer deres kvinder. Vi vil gerne formulere mål for ligestilling i vores u-landsbistand, og vi kan også godt pege fingre af Sverige, når vi er bedre end dem i statistikkerne. For det er jo helt normalt.

Men så snart man forgriber sig i den danske barm og kritiserer hjemlige forhold, klapper offentligheden i. For vi har jo ligestilling i Danmark. Derfor skal man ikke tale om hverken brystfikserede reklameligegyldigheder, uligeløn eller lovgivning om kønskvoter i Folketinget.

Medmindre man da er en mavesur og bitter feminist, for så laver man jo alligevel ikke andet.

Ja, kønt er det ikke... Men på trods af det mudrede debatklima i Danmark mener vi her på bloggen, at det stadig er højaktuelt at debattere køn og seksualitet. Det er vigtigt hele tiden at stille spørgsmålstegn ved, hvad vores opfattelser af de to størrelser gør ved vores identitet, vores relationer, vores samfund og kultur.

Bloggen KØNT er startet af Naja Helene Hertzum, Line Henriksen og Maia Kahlke Lorentzen - du kan læse mere om os i profilen.Vi håber på, at debatten bliver nuanceret og bringer derfor gerne andres indlæg om køn, krop, seksualitet og ligestilling.

Så kommentér, link og skriv endelig. Vores eneste krav er, at du argumenterer sagligt og ordentligt for dine synspunkter.

God debat!

Line Henriksen, Maia Kahlke Lorentzen og Naja Helene H. Hertzum

Ingen kommentarer: